-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:14832 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

برنامههاي تلويزيون از نظر شما شرعي هستند؟

برنامه هايي كه از تلويزيون جمهوري اسلامي ايران پخش ميشود، به طور كلي، با صرف نظر از موارد آن از نظر شرعي به عنوان اين كه از رسانه نظام مقدس جمهوري اسلامي پخش ميشود، اشكالي ندارد.

تلويزيون برنامههاي مختلفي پخش ميكند كه بعضي از آنها داراي محتواي اسلامي و بدون اشكال است، مثل برنامههاي قرآني و اذان و اخلاقيات و سخترانيهاي مذهبي كه اشخاص شناخته شده مورد اعتماد ايراد مينمايند.

برنامههايي كه در چارچوب تعاليم اسلامي موجب تقويت وجدان ديني و معرفت و آگاهي افراد به جريانهاي سياسي و دامهاي شيطاني و انحرافي دشمنان اسلام باشد، هم چنين سبب شناخت بيشتر انسان نسبت به دين و زندگي سالم و آزاد و ترقي دنيا و آخرت گردد، نيز استقلال اسلامي و ايستادگي در برابر كفار و مستكبران را تقويت نمايد، خوب است.

اما در مورد برنامههاي ديگر مانند فيلم، جواب نسبت به افراد، مختلف است. اصل ديدن فيلمها و بازيگران زن و مرد اشكال ندارد. اما اگر براي كسي بدآموزي داشته باشد و يا براي جواني موجب تحريك شهوت شود، اشكال دارد و بايد از ديدن آن اجتناب كند. ملاك و معيار در اين كه فيلمي شرعاً مجاز باشد، اين است كه در نظر مكلّف موجب فساد و گناه نباشد. در اين جا نظر شخصي فرد براي خودش بايد مورد پيروي قرار گيرد و ملاك نوعي يا همگاني نميباشد، (1) يعني بيننده بايد از نگاه كردن به فيلم و عكسي كه باعث تهييج شهوت باشد، خودداري كند، اگر چه ديگران به اين فيلم نگاه بكنند، برايشان شهوتانگيز نباشد

پينوشتها:

1 - اجوبةالاستفتاءات، ص 264، س 1207.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.